19.8.2016. 20:16
0
Poznati glumac Liam Cunningham doputovao u Sarajevo gdje predstavlja film 'Djetinjstvo vođe'
Irski glumac Liam Cunningham, koji se proslavio ulogom Davosa Seawortha u popularnoj seriji "Igra prijestolja“, doputovao je u Sarajevo kako bi predstavio novi film "Djetinjstvo vođe" režisera Bradyja Corbeta.

Film će biti prikazan sutra, 20. augusta, u okviru programa Specijalne projekcije na 22. Sarajevo Film Festivalu (SFF).

Ovaj film priča je o pojavi autoritarizma u 20. stoljeću. Pripovijeda priču o jednom dječaku koji živi u Francuskoj 1918. godine i čiji otac radi za vladu američkog predsjednika Woodrowa Wilsona na Versajskom sporazumu, neposredno nakon završetka Prvoga svjetskoga rata.

Cunningham je poznat po ulozi u nagrađivanom filmu Kena Loacha "The Wind That Shakes The Barley" te filmu "Glad" Stevea McQueena koji je Cunningham predstavio na SFF-u 2008. godine. Glumio je i u horor filmu "Dog Soldiers", "The League of Gentlemen's Apocalypse", "Mumija: Grobnica zmajskog cara", "Sudar titana" i "Centurion".

Glumac ima raznoliku karijeru, a snima i dokumentarce o trenutnim i gorućim pitanjima, bio je producent u kratkom filmu "Pitch Black Heist" koji su on i Michael Fassbender koproducirali i u kojem su glumili, a koji je 2012. osvojio nagradu BAFTA za najbolji kratki film.

Rođen je 2. juna 1961. u Dublinu, u Irskoj, gdje je odrastao uz brata i tri sestre u izrazito religioznoj porodici. S 15 godina napustio je školu i posvetio se karijeri električara. Bio je nezadovoljan električarskim poslom i s 27 godina odlučio se okušati u glumi. Pohađao je časove glume i počeo raditi u lokalnom pozorištu.

Njegova prva filmska uloga je bila u "Into the West", gdje je glumio policajca. Nakon toga, radio je na mnogim filmskim projektima. 

Fena / Foto: SFF

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.