28.10.2016. 15:41
0
Svjetska premijera filma 'The Road Movie' u Amsterdamu
Bh. manjinska koprodukcija, dugometražni dokumentarni film "The Road Movie" reditelja Dimitrija Kalashnikova uvršen je u takmičarski program The First Appereance, najvećeg i najvažnije filmskog festivala za dokumentarne filmove IDFA Amsterdam, koji će biti održan od 16. do 27. novembra.

"The Road Movie" je portret Rusije, od smiješnih do tragičnih događaja, kroz snimke videoregistratora – kamera koje se nalaze u automobilima.

Projekcija na IDFI bit će ujedno i svjetska premijera filma.

Scenarij i režiju potpisuje Dimitrii Kalashnikov, a produkciju Volia Films u koprodukciji s Novim Filmom.

Bosanskohercegovački producent filma je Srđan Šarenac, dok je postprodukciju slike uradio Redžinald Šimek, saopćeno je iz produkcijske kompanije "Novi Film".

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.