30.11.2016. 22:08
0
Dodjelom nagrada najboljim glumcima zatvoren Mostar Film Festival
Dodjelom nagrada najboljim glumcima, večeras je u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, svečano zotvoren 10. Mostar Film Festival, koji je u svom jubilarnom izdanju postao prvi Festival filmske glume natjecateljskog karaktera u gradu na Neretvi, javlja Anadolu Agency (AA).

Nagradu za najbolju žensku ulogu ostvarila je Ksenija Marinković u filmu "S one strane", a najbolju mušku ulogu je ostvario Stjepan Perić u filmu "Ministarstvo ljubavi".

U Mostaru su se večeras po prvi put dodjelile nagrade najboljim glumima, a Stjepan Perić, kaže da će ostvarenu nagradu zauvijek pamtiti iz nekoliko razloga. 

"Ja ću ovu nagradu sigurno pamtiti, zato što mi je ovo prva nagrada. Dosada su iza mene samo nominacije, tako da sam jako sretan i mislim da je došla baš u pravom trenutku", kazao je Perić za Anadolu Agency (AA), nakon što je s ponosom preuzeo svoju nagradu za najbolju mušku ulogu.

U gradu na Neretvi večeras su dodijeljene i druge nagrade, a nagradu za najbolje sporedne ženske uloge podijelile su Dijana Vidušim iz filma "Ministarstvo ljubavi" i Nataša Petrović za ulogu u filmu "Lazar".

Nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu podijelili su Muhamed Hadžović iz filma bh oskarovca Danisa Tanovića "Smrt u Sarajevu" i Goran Navojec iz filma "Lazar".

Nagradu za najboljeg debitanta dobio je David Todosovski za ulogu u filmu "Oslobođenje Skopja".

Prilikom svečanog zatvaranja MOFF-a specijalna nagrada dodjeljena je i velikanu hrvatskog glumišta Radi Šerbedžiji, koja će mu naknadno biti uručena.

Odluke o najboljim glumačkim ostvarenjima 10. MOFF-a donio je međunarodni žiri koji su činili Sandra Rančić, novinarka, dokumentaristica, direktorica Festivala glazbenog dokumentarnoga filma “Dok‘n’ritam”, Jaime Olabarri Powell, španjolski fotograf i Dževdet Tuzlić, novinar i filmski kritičar. Tročlanim međunarodnim žirijem, predsjedao je mostarski glumac koji živi i radi u Londonu Velibor Topić, koji je naglasio da na prvom natjecateljskom festivalu u Mostaru nije bilo lako izabrati one najbolje.

"Zasjedali smo preko sat vremena i nije bilo jednostavno odlučiti, zbog toga što je bilo jako dobrih filmova i jako dobrih glumaca", kazao je Topić za Anadolu Agency (AA).

Direktor Mostar Film Festivala Slaven Knezović je s ponosom kazao da je ovogodišnje izdanje MOFF-a pokazalo da Mostar spada među velike europske gradove.

"Svake godine smo bolji i bolji. Drago mi je da smo i ove godine stavili Mostar na filmsku mapu zbivanja i jako sam sretan zbog toga. Već sutra počinjemo s radom 11. Mostar Film Festivala koji će biti još bolji", poručio je Knezović u razgovoru za Anadolu Agency (AA).

U natjecateljskom dijelu sudjelovali su filmovi: "Smrt u Sarajevu", bosanskohercegovačkog oskarovca Danisa Tanovića, "S one strane" hrvatskog redatelja Zrinka Ogreste, "Oslobođenje Skopja" u režiji Danila i Rade Šerbedžije, adaptacija istoimene drame Dušana Jovanovića, "Ne gledaj mi u pijat" hrvatske redateljice Hane Jušić, hit komedija "Ministarstvo ljubavi" Pave Marinkovića, igrani film "Lazar“ Svetozara Ristovksog te "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića.

Uz natjecateljski, na MOFF-u su prikazani i filmovi u dokumentarnom programu “Docuspectre”, dječjem programu “Dječji klasici” te studentskom programu pod nazivom “!hej studenti studentima”.

U znaku tjedna filmske glume ovaj festival je mostarsku mapu zbivanja obogatio i zabavno glazbenim sadržajem uz koncerte popularnih bendova među kojima su Zoster, Zabranjeno pušenje, Galija i Elemental.

Podsjećano, Mostar Film Festivala – Festivala filmske glume je u organizaciji Kazališno-filmske udruge Oktavijan, dosada djelovao pod nazivom Dani filma Mostar, uz revije filmova, dok je ove godine po ptvi put gradu na Neretvi donio Festival filmske glume s natjecateljskim karakterom i stao uz rame velikih filmskih festivala.

Inače, 10. MOFF održavao se od 24. do 30. studenoga u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a otvoren je premijernom projekcijom igranog filma "Mrtve ribe plivaju na leđima", koji je pod redateljskom palicom Kristijana Milića snimljen u Mostaru, krajem travnja ove godine i očekuje veliku turneju na svjetskim filmskim festivalima.

(Anadolu Agency) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.