21.12.2016. 20:59
0
Scorsese i DiCaprio zajedno love Oscara
Martin Scorsese konačno je završio sa realizacijom projekta kojeg je radio nekoliko decenija, a riječ je o filmu "Silence", koji će uskoro u kina.

No, za kultnog režisera sa fiksacijom na uspon i pad Američkog sna - nema stajanja. Ponovo se ujedinio sa svojim najdražim glumcem, Leonardom Di Caprijom na projektu gdje je režiser, a DiCaprio glavni glumac i producent.

Njih dvojica će realizovati film koji nastaje po knjizi Erika Larsona "The Devil in the White City", odnosno "Đavo u Bijelom gradu".

Ovo je priča o ubistvu, magiji i ludilu na jednom od događaja koji je promijenio SAD. DiCaprio je kupio prava za realizaciju 2010. godine, a sada se čeka finalizacija scenarija i adaptacija na veliko platno.

"Trenutno radimo na scenariju. Morao sam prestati to da radim zbog filma Silence, ali u januaru nastavljam sa scenarijom. Jedva čekam da to uradim, jer je ovo jedna nevjerovatna priča", kazao je Scorsese za Sun Media.

Đavo u Bijelom gradu je radnjom smješten u 1893. godinu, i priča priču o dvojici muškaraca. Daniel H. Burnham, arhitekta Svjetskog sajma 1893. godine, i dr. H.H. Holmes, serijski ubica koji je ubio više od 200 ljudi u svom "Dvorcu ubistava".

Imao je gasnu komoru, disekcijski stol i krematorijum za sakrivanje tijela, a skelete je prodavao u naučne svrhe. Za sada nema riječi samo o tome koga od njih dvojice će glumiti DiCaprio.

"Dosta smo se zbližili, i volimo raditi zajedno", priznao je glumac istom izvoru.

Inače, ovaj dinamični duo je već radio na velikim filmskim hitovima poput Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island i The Wolf of Wall Street. Više detalja o novom projektu bi trebalo biti poznato polovinom naredne godine.


(N1/Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.