4.1.2017. 15:53
0
Objavljen trailer za film „Identitet“
Objavljen je zvanični trailer za dugometražni film "Identitet."

Radnja filma smještena je u 60 godina života čovjeka koji je kao beba ostavljen od majke i odrastao sa bakom. U nadi za boljim životom '80-tih iz rodne Belgije otisnuo se u Hrvatsku gdje je tokom ratnih '90-tih u okolini Vukovara izgubio cijelu porodicu. Kada je ostao sam, pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu i pridružio se jedinici za posebne namjene Armije RBiH. Iako je nekoliko puta ranjavan, ipak je pokazao istinski patriotizam, nije htio da napusti armiju i služio je do Daytonskog Mirovnog Sporazuma 1995. 

Nakon što je demobilisan, činilo se da je pronašao svoj novi dom, međutim, zbog sistema kako međunarodne tako i domaće birokratije, posljednjih 21 godinu provodi u šupi bez ikakva primanja, bez važeće lične karte i ograničen kretanjem na malom prostoru. 

Godinama je umjesto za odlikovanja koje je zaslužio tokom rata, borio se za svoja temeljna ljudska prava, prije svega prava da živi kao čovjek.

U rekonstrukciji događaja docu-drame režisera Mirsada Ademovića, glavne uloge igraju; Hase Žunić, Dejan Samardžić i Adi Škaljić, u sadržaju drame slijede; Jean Marie Nicolas, Selima Islamović, Nermin Lapandić, Mujo Hajdar, Alija Varmaz, Avdo Subašić, Salko Bukvarević, Ešref Bajrektarević i drugi.  

Film je sniman na području Sarajeva, Konjica, cazinske Krajine, Hadžića i Kiseljaka. Film će   premijerno biti predstavljen sarajevskoj publici u februaru 2017.a nakon 7 dana i publici u Cazinu. Pored Sarajeva i Cazina, film će tokom 2017 godine biti predstavljen i publici u Dublinu, Rimu, Budimpešti, Londonu i Amsterdamu.

(Merima Druškić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.