2.2.2017. 16:10
0
Trideset godina od kultnog filma "Prljavi ples": Bila sam kraljica prljavog plesa, mlada mambo kraljica
Romantični i bajkoviti klasik „Prljavi ples“ je svoju premijeru imao prije 30 godina. Film je stekao kultni status i mnogi ga smatraju remek-djelom, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Romantičnu plesnu dramu režirao je Emile Ardolino, a scenario je napisala Elanor Bergstin, na čijem je ličnom iskustvu zasnovan film. Ono što mnogi ne znaju je da je scenaristkinja u film unijela lično iskustvo ljetovanja u turističkom kampu.

„Bila sam kraljica prljavog plesa, mlada mambo kraljica. Imala sam svoje trofeje. U bruklinu su se održavala takmičenja u podrumima, a moj potpis je bila moja noga oko vrata mog partnera“, rekla je Bergstin.

Tokom prvog probnog prikazivanja film se nije dopao publici, zbog čega su producenti razmatrali da ga uopće ne puste u bioskopsku distribuciju već ga lansiraju direktno na VHS kasete. Zbog toga Elenor kaže da je „Prljavi ples“ jedna od najtežih stvari koje je uradila u životu i da joj se činilo da ga svi mrze. 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.