25.2.2017. 19:48
0
Zlatna malina za najgori film dodijeljena 'Hillarynoj Americi'
Dokumentarni film koji kritizira američku demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton, "Hillary's America" dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film, a s filmskim ostvarenjem "Batman v Superman" dijeli broj osvojenih Malina - svaki po četiri.

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, redatelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade Oscar. 

Redatelj filma o Hillary Clinton Dinesh D'Souza osvojio je Razzie za najgoreg glumca/naratora i za najlošijeg redatelja, zajedno s Bruceom Schooleyem koji uz njega potpisuje režiju, prenose mediji.  

Becky Turner dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu u D'Souzinom i Schooleyevom dokumentarcu koji je tijekom prošlogodišnjeg prikazivanja u sjevernoameričkim kinima zaradio skromnih 13 milijuna dolara. 

Po broju osvojenih Zlatnih malina (4) spomenutom D'Souzinom filmu konkurira film "Batman v Superman". Jednu je dobio za najgori scenarij, potom za najgori nastavak, remake, spin-off, rip-off te u kategoriji najgoreg filmskog para/grupe (Ben Affleck i Henry Cavill). 

Razzie Redeemer nagradu ove je godine uvjerljivo osvojio glumačko-redateljski veteran Mel Gibson, čija je ratna drama "Hacksaw Ridge" nominirana za šest Oscara. 

Kipić Zlatne maline stoji oko pet dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cijela je obojana zlatnom bojom. 

(FENA)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.