24.9.2017. 13:42
0
Aleksandar Vučić uručio srbijanski pasoš glumcu Ralphu Fiennesu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas pasoš Republike Srbije britanskom glumcu i reditelju Ralphu Fiennesu.

Ralph Fiennes je tokom susreta s Vučićem na srpskom jeziku kazao da je počastvovan što je postao državljanin Srbije.

- Nikada nisam mislio da ću postati Srbin. Sada izgleda jesam. Moj život obogaćen je srpskom hranom, vinom, dobrotom i prijateljstvom. Hvala što ste prihvatili Engleza u vašu otadžbinu - naglasio je Fiennes.

Vučić je kazao da kod glumca, koga je nazvao jednim od najvećih savremenih glumaca, vidi "iskrenu ljubav" prema Srbiji kao i da je siguran da će njene interese zastupati kao i svaki njen građanin koji joj želi dobro, prenose srbijanski mediji.

"Velika mi je čast što danas mogu da vam uručim ličnu kartu i pasoš Srbije. Obično ljudi kada govore o razlozima davanja nekome državljanstva ili zašto je neko zainteresovan da ga uzme, pronalaze, valjda polazeći od sebe, neke naopake razloge kao što su pare, politička povezanost. Ponosan sam što vam dajem ovaj pasoš što mnogo volite Srbiju i to je najvažnije", kazao je Vučić.

Ralph Fiennes je dobio državljanstvo Srbije 7. septembra kada je rješenje o prijemu u državljanstvo potpisala premijerka Srbije Ana Brnabić.

U Beogradu Feinnes snima film o najvećem baletskom igraču svih vremena Rudolfu Nurejevu, a u Srbiji je 2010. godine snimio i film "Koriolan".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.