16.3.2018. 15:39
4
Ristovski sprema najambiciozniji projekat u karijeri
Glumac i producent Lazar Ristovski, snima film “Čarape kralja Petra”, a prva klapa projekta pašće ovog vikenda na Staroj planini. Ristovski igra monaha.
On već sedam godina priprema ovu priču, a sada je, uz pomoć Filmskog centra Srbije i Radio-televizije Srbije, prikupio sredstva za budžet.

Ristovski je rekao da se sedam godina, zajedno sa piscem Milovanom Vitezovićem, borio da “Čarape” ugledaju svjetlost dana.

“Moj sin Petar režira, a Milovanov Mihajlo je jedan od scenarista, zajedno sa Vladimirom Ćosićem i Vladom Simićem. Nadam se da ćemo se barem djelićem odužiti onima koji su branili Srbiju, u periodu koji je najblistaviji dio naše istorije. Sazdan je samo od velike patnje i velikog junaštva”, rekao je on.

Ristovski je precizirao da njegov sin režira “i film, i seriju” što znači da ćemo “Čarape kralja Petra” gledati i u nastavcima na televiziji.

Vitezovićev roman “Čarape kralja Petra” prati majku Markenu Spasojević koja je stigla srpsku vojsku u povlačenju kroz Albaniju, noseći košulju i čarape za svog sina koji je vojnik. Brižna majka sreće kralja Srbije i moli ga da pronađe njenog jedinca i da mu da čarape da mu se ne smrznu noge, a košulju daje jednom ranjenom vojniku… Kralj Marinka nalazi mrtvog u albanskim gudurama, čuva čarape ali nema srca da majci javi najtužniju vijest. Kada sazna da je i ona umrla, od kraljevskog novca joj podiže spomenik, a do kraja života čuva vunene čarape i legenda kaže da je tražio da mu ih obuju kada je umirao.

Ristovski je ranije najavio da će nakon ovog filma prestati da se bavi glumom te da će se posvetiti produkciji.

(Alen Avdić)
4
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.