7.8.2018. 16:48
2
Pogledajte kratki film o jednom od najvećih sinova bosanskih, Izetu Naniću
Gazija, heroj, ponos Bosne i Hercegovine, sve je to Izet Nanić, koji je bio jedan od najhrabrijih i najboljih boraca Armije RBIH tokom agresije na našu zemlju.
Piše: Haris Ahbabović

Noć prije nego što će poginuti u svom ratnom dnevniku je zapisao:

“Sve je u igri. Nadam se da ću uspjeti i ja sa njima, a onda i narod. Pobjeda je blizu, ako Bog da, bit će i naša BiH. Osjećam da mogu uraditi zamišljeno. Da mi je snage i sreće. Sve sam uložio. Nestalo je struje. Sretno!”

Film “IZET NANIĆ – 1965.-1995.” rađen je u režiji bosanskohercegovačkogrežisera i umjetnika, Sulejmana Muratovića, koji je ujedno i autor filma “Kušlat”, te režiser i producent video mjuzikla pod naslovom “Devet heroja”, čiji je autor Mustafa Isaković.

Autor kompozicije “Simphony Of Genocide”, koju čujemo u pozadini spomenutog filma o našem heroju, Namik Džaferagić je izjavio:

“5. august 1995. pamtit ću dok sam živ kao dan u kojem je kao šehid pao naš mladi Izet Nanić, braneći ovu Bosnu zajedno sa svim našim očevima, ovu Bosnu u kojoj danas slobodno hodimo. Ovaj video je posvećen tebi a nama neka je pomen i podsjetnik da ostanemo budni sve do svoje smrti", rekao je Namik.

U nastavku pogledajte o čemu se radi.
 
2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.