23.8.2018. 12:23
0
Film 'Muškarci ne plaču' nominovan za nagradu Europske filmske akademije
Evropska filmska akademija objavila je naslove 49 najboljih evropskih filmskih ostvarenja nominovanih za Evropsku filmsku nagradu 2018. godine, među kojima je i film "Muškarci ne plaču" u režiji Alena Drljevića u produkciji Deblokade Sarajevo.

Bogatu raznolikost evropske kinematografije ilustrira i činjenica da nominovani filmovi stižu iz 35 evropskih zemalja. Iz 20 zemalja koje broje naviše članica i članova EFA-e, izglasan je po jedan film koji je direktno ušao na listu za selekciju.

U narednim sedmicama, više od 3.500 članova Evropske filmske akademije glasat će za nominacije u kategorijama evropskog filma, redatelja, glumca, glumicu i scenaristu. Nominacije će biti objavljene 10. novembra 2018. na Festivalu Europskog Filma u Sevilli, u Španjolskoj.

Žiri će također odlučivati o dodjeli EFA Excellence Awards u kategorijama najbolji evropski direktor fotografije, montažer, scenograf, kostimograf, šminker, kompozitor, montažer zvuka te supervizor vizuelnih efekata.

Dodjela 31. Evropskih filmskih nagrada i predstavljanje pobjednika bit će održano 15. decembra 2018. u Sevilli.

Evropska filmska akademija je osnovana 1989. godine a njena prva predsjednica bila je glumica Ingmar Bergman. Ova organizacija okuplja više od 3.000 evropskih filmskih profesionalaca sa osnovnim ciljem promovisanja evropske kulture i umjetnosti, saopćeno je iz "Deblokade Sarajevo".

(Fena/Alen Avdić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.