2.12.2018. 18:48
0
Al Pacino zvijezda nove Shakespeareove adaptacije
Al Pacino se ponovo prihvata Shakespearea. Nakon “Mletačkog trgovca” (“The Merchant of Venice”), oskarovac ovaj put uzima na sebe glavnu ulogu drame “Kralj Lir”.

Michael Radford koji je režirao “Mletačkog trgovca” također će biti zadužen za režiju ove adaptacije.

“Lir je ono čemu svi teže. Ali se igrao sa ovom idejom već neko vrijeme. Međutim, postoji velika razlika između lika Šajloka koji se u “Mletačkom trgovcu” pojavljuje u pet scena i Lira koji je prisutan u skoro svakoj sceni”, rekao je Radford.

Pacinova naredna dva projekta su privukla mnogo pažnje, radi se o novim režijskim poduhvatima Martina Scorsesea i Quentina Tarantina, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

Al Pacino
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.