3.12.2018. 22:50
0
Osnovnoškolci snimili kratki dokumentarni film o Kreševu
U okviru četvrte sezone Viva škole filma, u Kreševu je održana trodnevna filmska radionica tijekom koje su osnovnoškolci snimili turističko-igrani film pod nazivom "Kreševo: neopisivo dok ga ne doživiš".

Kreševo je od 30. studenoga do 2. prosinca bilo domaćin prve ovosezonske radionice Viva škole filma, na kojoj je ukupno osam učenika osnovnih škola iz Kreševa snimilo film koji govori o znamenitosti Kreševa, o običajima starih vremena te o običaju potkivanja kokošjeg jajeta, priopćeno je iz Viva film festivala.

Prvog dana radionice polaznici su prošli kroz teorijski dio o filmu, gdje su se, između ostalog, upoznavali s konceptom i idejom filma, vrstama kadrova, perspektivama i slično, te su na kraju prvog dana timski osmislili svoj scenarij, dodijelili uloge i ostala filmska zanimanja.

Drugi dan radionice bio je rezerviran za realizaciju tog scenarija, te je nastao kratki turističko-igrani film "Kreševo: neopisivo dok ga ne doživiš", dok se treći dan iskoristio za montažu.

Osnove montaže, efekti, obrada zvuka i slike, spajanje kadrova samo su dio onoga s čime se polaznici susreću, a treba napomenuti da je ovo bio prvi put da su u rukama držali filmsku opremu i radili s njom, stoji u priopćenju.

Ove filmske, teorijske i praktične radionice za mlade od 13 do 25 godina, na kojima sudionici kroz predavanja, vježbe, snimanja i montažu stvaraju dokumentarni film o sebi, svojoj okolini, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji, potpuno su besplatne, a iz Viva film festivala najavili su kako se od 3. do 5. prosinca u Sarajevu održava druga filmska radionica ove sezone.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.