6.3.2020. 14:12
0
Ovo je film zbog kojeg je Mohammad Rasoulof osuđen na godinu dana zatvora: Poručuje se da je film "antivladina propaganda"
Iranske vlasti su pozvale svog režisera da odsluži godinu dana zatvora samo nekoliko dana nakon što je dobio jednu od najvećih nagrada na Berlinskom filmskom festivalu.

Mohammad Rasoulof, čiji film "Zlo ne postoji", u subotu je dobio prestižnog Zlatnog medvjeda. On je osuđen prošlog jula za antivladinu propagandu.

Zbog zabrane putovanja, režiser nije mogao lično primiti nagradu koju je u njegovo ime primila kćerka Baran, javio je BBC.

Film "Zlo ne postoji" priča četiri priče vezane za smrtnu kaznu u Iranu.

Rasoulof je film snimio u tajnosti, jer mu je zabranjeno režiranje od 2017. godine.

Njegov advokat je rekao da će uložiti žalbu na odluku.

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.