2.9.2020. 15:18
0
Oduvijek te zanimala gluma, a nisi se usudio da probaš: Poziv mladim glumcima i glumicama za snimanje prve bh. web igrane serije za mlade
Oduvijek te je zanimala gluma, ali se nikada nisi usudio/la da makar probaš? Ili se baviš glumom već duže vrijeme i želiš novo iskustvo? Onda je ovo pravi poziv za tebe!

Podrugljivci je radni naziv prve BiH web igrane serije za mlade od sedam  epizoda u trajanju od 10-15 minuta. Namijenjena je mladima u BiH, regionu i širom svijeta jer će biti emitirana na Youtube platformi te promovirana na Facebooku i Instagramu. Autorski tim serije čine: Anes Osmić (autor i scenarista), Vuk Vuković (producent), Nejra Latić-Hulusić (rediteljica). Serija je producirana kao jedna od pobjedničkih ideja Laboratorije mira koju su organizirali Fondacija Mozaik i Populacijski fond Ujedinjenih naroda uz podršku Britanske ambasade u BiH. 

Ovim putem pozivamo mlade zainteresirane za glumu uzrasta od 15 do 30 godina (godine nisu presudne) iz cijele BiH da se prijave na kasting serije za odabir četiri glavna glumca/ice. Prijaviti se možeš tako što ćeš poslati jedan svoj monolog ili recitaciju po vlastitom izboru na koju god temu u trajanju od minut do maksimalno tri minuta putem we transfera/google drive-a na e-mail podrugljivci@gmail.com do 20. septembra 2020. godine. 

Prijava treba da sadrži ime, prezime, godište, grad iz kojeg dolaziš te snimak sa kojim apliciraš na kasting. Nakon 20. septembra 2020. sa glumcima/ama koji prođu u uži izbor obavit ćemo razgovor putem Zoom/Skypea, gdje ćemo se još pobliže upoznati kroz niz zanimljivih zadataka i razgovora. 

Ako razmišljaš da se prijaviš, važno je da znaš nekoliko sljedećih stvari. Serije se snima početkom oktobra 2020. deset dana na jednom od jezera u BiH. Potrebno je, dakle, izdvojiti svoje vrijeme u trajanju od deset dana za snimanje serije. Osiguran će biti smještaj, prijevoz i hrana za sve dane snimanja, ali nismo, nažalost, u mogućnosti da osiguramo glumački honorar. 

Ako još uvijek želiš da se družiš s nama i vršnjacima iz svoje zemlje te da skupa radimo na seriji, pošalji svoju prijavu do 20. septembra 2020. ili ako imaš dodatnih pitanja piši na našu e-mail adresu podrugljivci@gmail.com

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.