21.9.2020. 8:40
0
Selma Alispahić i Mario Drmać najbolji glumci 7. festivala glumca BiH
Dodjelom nagrada i priznanja u nedjelju je zatvoren 7. festivala glumca BiH u Konjicu.

Nagrada za najbolju glumicu pripala je Selmi Alispahić za ulogu Majke u predstavi "Svu moju ljubav", Sarajevskog ratnog teatra SARTR, dok je za najboljeg glumca proglašen Mario Drmać za ulogu Ala Ivanova u predstavi "Kokoška", Pozorišta mladih Sarajevo, priopćili su organizatori.

U kategoriji mladih glumaca nagrađeni su Dženana Džanić za ulogu Lise u predstavi "Svu moju ljubav", Sarajevskog ratnog teatra SARTR, te Davor Golubović za ulogu Bokija Aleksića, u predstavi "Mirna Bosna", Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za kolektivnu glumačku igru, prema glasovima publike i odluci Umjetničkog savjeta 7. Festivala glumca BiH, dodijeljena je ansamblu Hrvatskog narodnog kazališta Mostar u predstavi "Gnijezdo".

Umjetnički savjet odlučio je dodijeliti posebno priznanje ansamblu kazališta "Promena" iz Novog Sada za predstavu "Noć Helvera".

Dobitnicima nagrada pripala je maska koju su izradili konjički drvorezbari.

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.