18.1.2021. 19:09
1
Film 'Koncentriši se, baba' dostupan na OnDemand platformi kina Meeting Point
Komedija Pjera Žalice "Koncentriši se, baba" s najpoznatijim glumcima regije, dostupna je od danas online za gledatelje širom svijeta na OnDemand platformi kina Meeting Point: Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Nakon filmova "Gori vatra" (2003) i "Kod amidže Idriza" (2004), bh. redatelj Pjer Žalica je sa svojim trećim igranim filmom "Koncentriši se, baba" treći put otvorio Sarajevo Film Festival (2020).

Prošlogodišnji Sarajevo Film Festival otvoren je svjetskom premijerom ovog filma koji je zabilježio rekordnu gledanost: u prva dva sata gledalo ga je skoro 14.000 ljudi u 42 zemlje.

- Komedija zaista jeste delikatan žanr. Nasmijati publiku a ne biti banalan je stvarno komplicirano. Nije teško proizvesti smijeh kao fiziološku reakciju, ali nasmijati publiku a zadržati smisao, težinu, to je komplicirano. Međutim, ja to jako volim. Mislim da mi tako komuniciramo u životu, mi smo duhoviti ljudi. Nažalost, znamo nekad biti i brutalni. Nekad u tom cinizmu znamo otići u krajnost u kojoj to prestaje biti humor, a postaje izrugivanje - rekao je Žalica. 

Žalica je u emisiji SFF Talks kazao da je u širem kontekstu jasna asocijacija na raspad Jugoslavije, ali da nisu tražili paralele dok su radili. 

- Bili smo potpuno fokusirani na porodicu, imali smo osjećanje da radimo ‘Gosford Park’, znajući da je taj mikrosvijet koji pravimo neka vrsta alegorije na širu sliku svijeta u kojoj smo živjeli prije milion godina i koja je nestala -  rekao je Žalica. 

U filmu glume Mira Banjac, Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i drugi , saopćeno je iz Meeting Pointa.

(Fena)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.