25.5.2021. 12:15
0
Kevin Spacey dobio prvu ulogu nakon optužbi za zlostavljanje
Holivudski glumac Kevin Spacey (61) vraća se na filmski set nakon optužbi za seksualno zlostavljanje. Strani mediji pišu da u filmu "The Man Who Drew God" ima manju ulogu policijskog detektiva.

Producent filma, Luis Nero (44), potvrdio je te vijesti, a ranije je hvalio Spaceyev glumački talenat.

"Jako sam srećan što je Kevin pristao da učestvuje u mom filmu. Smatram da je odličan glumac i jedva čekam da počne film", rekao je Nero.

Kevinu je ovo prva uloga nakon niza optužbi za seksualno zlostavljanje koje su iznesene još početkom 2017. godine.

Glumac Anthony Rapp (48) u oktobru 2017. otkrio je da je bio žrtva glumca Kevina Spaceya, i to kada je imao 14, a Spacey 27 godina. Spacey je rekao da se uopšte ne sjeća da je ikad upoznao Rappa, ali mu se izvinio i ostavio mogućnost da je to učinio u pijanom stanju.

Onda se javilo još 15 drugih koji su tvrdili da su sa Spaceyem imali slična iskustva, od čega njih čak osam koji su upravo radili na seriji "Kuća od karata", u kojoj je imao glavnu ulogu. Nakon pet uspješnih sezona snimanje je prekinuto u šestoj zbog skandala.

Spacey je poslije potvrdio da je gej, rekavši: "Imao sam veze i sa muškarcima i sa ženama, ali ja sam homoseksualac".

Ukupno je imao šest optužnica, ali su se stvari zakomplikovale tokom izlaganja dokaza. Nekoliko žrtava je odustalo od sudskog gonjenja, u jednom slučaju nestao je ključni dokaz - telefon, a jedna od žrtava je u međuvremenu umrla od karcinoma, pa je tako prekinut i posljednji kazneni postupak protiv glumca.

(Ajdin Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.