31.7.2021. 11:52
0
Poznati članovi žirija Takmičarskog programa studentskog filma na SFF-u
Reditelj Ivan Bakrač, rediteljica Aleksandra Odić i rediteljica Zeynep Dilan Süren, članovi su žirija Takmičarskog programa – studentski film 27. Sarajevo Film Festivala.

Ivan Bakrač (Crna Gora) završio je osnovne i master studije filmske režije na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu. Reditelj je i scenarista filmova koji su učestvovali na mnogim međunarodnim festivalima i osvojili brojne nagrade. Učesnik je raznih programa kao što su Berlinale Talents, Talents Sarajevo i Zürich FF Academy. Radi i kao festivalski selektor. Autor je kratkometražnih filmova "Koža će nam postati siva" i "Maleš", filma srednjeg metra "Ratovi", te igranog filma "Poslije zime".

Aleksandra Odić (Bosna i Hercegovina) je filmska rediteljica koja živi u Berlinu. Nakon glumačkog rada upisala je studij filmske režije na Njemačkoj filmskoj i televizijskoj akademiji u Berlinu (DFFB). Njen srednjemetražni film "Kineski zid" premijerno je prikazan na Sarajevo Film Festivalu 2017. godine, a njemačku premijeru imao je na Berlinaleu 2018. Njen posljednji kratkometražni film "Frida" premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu 2021. godine u programu Cinéfondation, gdje je osvojio nagradu Queer Palma za kratkometražni film, kao i nagradu Lights On Women.


Zeynep Dilan Süren (Turska) diplomirala je na Odsjeku za film i televiziju na Univerzitetu Bahçeşehir. Master studije nastavila je na Odsjeku za film i dramu na Univerzitetu Kadir Has u Istanbulu. Njen film "Velika istanbulska depresija" osvojio je Srce Sarajeva za najbolji studentski film na Sarajevo Film Festivalu 2020. godine.

Asja Krsmanović, selektorica Takmičarskog programa – studentski film, u program je uvrstila 12 filmova, od kojih će četiri imati svjetsku, tri međunarodnu, a pet regionalnu premijeru.



(Amer Mujezinović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.