13.8.2021. 10:08
0
Osam dana filmske zabave SFF-a u programima BHRT-a
Dvadeset sedmo izdanje Sarajevo Film Festivala bit će održano od 13. do 20. avgusta. BHRT je i ove godine glavni medijski partner SFF-a, a sva festivalska dešavanja možete pratiti u programima BHT1, BH Radija1, kao i na našem portalu bhrt.ba i društvenim mrežama BHRT-a.

- BHRT je već tradicionalno glavni medijski partner Sarajevo Film Festivala, kroz projekat “7. i 8. umjetnost zajedno”. Ekipa BHRT-a će i ove godine nastojati da najvažnije segmente Festivala predstavi našim gledateljima kroz raznovrsne programske sadržaje. Reditelj prijenosa Sarajevo Film Festivala na BHT1 je Vedad Hodžić, saopćeno je iz BHRT-a.


- Za naše gledaoce ove godine smo pripremili i BHT1 Exclusive/ + film, koji će biti emitovan od 13. do 19. augusta u terminu od 20.00 do 21.00 sat. Urednik i voditelj ovog dijela programa je Dževdet Tuzlić, navode iz BHRT-a. Hronike 27. SFF-a već tradicionalno priprema redakcija za kulturu BHT1, a bit će emitirane iza Dnevnika 3, svake večeri od 14. do 20. avgusta. Urednica emisije je Šejla Ibrahimović. Voditelji live prenosa BHT1 sa crvenog tepiha ovogodišenjeg izdanja SFF-a su Maja Čengić Miralem, Mediha Adrović i Seid Masnica.


Sarajevo Film Festival će ove godine odati počast čuvenom njemačkom reditelju Wimu Wendersu, jednom od najvažnijih autora moderne svjetske kinematografije. Njemu će biti uručeno ovogodišnje Počasno Srce Sarajeva, kao priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.


Sarajevo Film Festival će biti otvoren u petak, 13. avgusta svjetskim premijerama dva bosanskohercegovačka filma – “Deset u pola” Danisa Tanovića i omnibusom “Pisma s krajeva svijeta” filmskog kolektiva Bistrik7, međunarodne grupe reditelja prve generacije na sarajevskoj film.factory kultnog reditelja Béle Tarra. Sve događaje i zanimljivosti vezane za ovogodišnji, 27. Sarajevo Film Festival, pratite ekskluzivno u programu BHT1 od 13. do 20. avgusta.


(Amer Mujezinović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.