31.10.2022. 19:54
1
Sylvester Stallone o sceni u Rockyju: ‘Žao mi je što sam to uopće radio. Umalo me ubilo’
Zvijezda Rockyja i Ramba, Sylvester Stallone (76) je priznao da mu je žao što je sam radio vratolomije tokom snimanja filmova umjesto da je koristio kaskadera jer je zbog takvih scena kroz godine pretrpio brojne povrede.

Glumac je imao pet operacija na leđima, kao i fuziju vrata i popravak ramena zbog izvođenja vratolomija.

“Nemojte sami izvoditi vratolomije. Specijalni efekti postali su važniji od osobe”, rekao je Stallone za The Times.

Jedna scena borbe u ‘Rockyju IV’ umalo ga je ubila nakon što su stvari tokom snimanja izmakle kontroli. Zbog posljedica bio je prisiljen otići u penziju, a u stvarnom životu stvari su bile gotovo jednako strašne.

“Prvo što smo snimili bio je moj i njegov ulazak i najava, a zatim je krenula tuča. Tokom snimanja borbe zaradio sam ozbiljne povrede. Ekipa me hitno morala prevesti iz Kanade na odjel intenzivne njege u bolnicu u Kaliforniji”, ispričao je u videu The Making of Rocky vs. Drago by Sylvester Stallone, koji je objavio na YouTubeu.

“Dakle, razbio me, no ja nisam osjećao ništa u tom trenutku. Srce mi je počelo bubriti kasnije iste večeri. Krvni pritisak mi se povisio na 260 i trebao sam uskoro pričati s anđelima. Sljedeće čega se sjećam je da sam na hitnom letu na maloj visini”, ispričao je.

Dodao je da je u bolnici proveo četiri dana, okružen časnim sestrama, a odmah nakon što se oporavio vratio se snimiti scenu do kraja.

(A. Balićevac)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.