25.3.2023. 20:18
1
Netflix je potvrdio 5. sezonu serije ‘You’. Producenti kažu da nas čeka uvrniti kraj
Netflix je u petak najavio kraj serije ‘You’ – to znači da će njegov hit triler u kojem Penn Badgley glumi plodnog serijskog ubicu Joea Goldberga – imati petu i posljednju sezonu.

Sezona 5 imat će promjenu voditelja, a izvršni producenti Michael Foley i Justin W. Lo preuzimaju Seru Gamble, koji je originalno razvio ‘You’ s Gregom Berlantijem i vodio seriju prve četiri sezone.

“Dok se povlačim iz svakodnevnog prikazivanja emisija kako bih se fokusirao na nove projekte, neizmjerno sam zahvalan kokreatoru i svestranom geniju Gregu Berlantiju, Caroline Kepnes, mojim prijateljima u Berlanti Productions i Alloy Entertainmentu, i našim partnerima u Warner Brosu i Netflixu”, rekao je Gamble.

“Napraviti seriju zajedno sa našim piscima, producentima, režiserima, glumcima i ekipom bila je čast i zabavno. I osjećam se sretnim što sam radio s umjetnikom tako darovitim i promišljenim kao što je Penn Badgely. Ponosan sam na ono što smo svi postigli i osjećam se privilegovanim da prenesem baklju. Uzbuđen sam što gledam i podržavam tim ‘You’ dok dovode putovanje Joea Goldberga do predivno uvrnutog kraja.”

Kakav će biti kraj serije ‘You’
To je legendarni kraj za “You” koji je premijerno prikazan 2018. na Lifetimeu, i vrlo brzo je bio otkazan. Ali kada je 26. decembra 2018. objavljen na svom streaming partneru Netflixu, “You” je postao ogroman uspjeh. Netflix je brzo uskrsnuo “You” i od tada je globalni hit na streamerima.

Uz najavu, Netflix je zadirkivao Joeovu sudbinu, pitajući: “Hoće li Joe Goldberg konačno dobiti svoj sudnji dan?”

Kako je završila 4. sezona — spojleri! — Joe trenutno sjedi na vrhu svijeta, nakon što se trijumfalno vratio u New York City gdje je serija započela u sezoni 1. On je uz svoju novu ljubav, Kate (Charlotte Ritchie), koja je naslijedila očevo bogatstvo (ljubaznošću Joea, koji je ga je ubii). Njegova prošla nedjela su po kratkom postupku izbrisana.

„Mislio sam da je to jedini način na koji može da prođe“, rekao je Badgley tokom intervjua za naslovnicu Variety-a od 15. februara o tome gde Joe završava. U toj priči, Badgley se također zapitao kako bi moglo izgledati da Joe dobije svoje pravedne deserte. “Je li dovoljno ubiti Joea?” pitao. “Onaj ko ga ubije bit će spušten na taj nivo.”

Berlanti i izvršna producentica Sarah Schechter također su objavili saopštenje u kojem su rekli:

„Nevjerovatno smo zahvalni Netflixu i Seri i svima koji su bili dio ove emisije od početka. Sera je najbriljantnija spisateljica i partnerica i kao izvršna producentica ostat će ključni dio ‘You’ porodice. Namjeravamo joj donijeti svaku ideju koju možemo iz naše kompanije u godinama koje dolaze. Otkako su naši prijatelji u Alloy-u podijelili fantastičnu knjigu Caroline Kepnes, uvijek smo je zamišljali kao putovanje u pet sezona. Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti našu vezu s Mikeom i Justinom dok oni preuzimaju uzde kao su-showrunneri i pripremaju se da dovedu Joea Goldberga kući.”

Netflixov Peter Friedlander, potpredsjednik scenarističkih serija za SAD i Kanadu, rekao je: „’You’ je postala trenutna senzacija na Netflixu sa snažnim kulturnim utjecajem koji je rastao iz sezone u sezonu. Uzbuđeni smo – i pomalo užasnuti – da vidimo kako će se sve završiti za Joea Goldberga, ali jedno je sigurno: čeka nas nezaboravan kraj.”

A Foley i Lo su rekli: „Rad s Gregom i Serom na ‘You’ bio je vrhunac naših karijera i nevjerovatna nam je čast što nam je povjereno posljednje poglavlje priče Joea Goldberga.”

Detalji o tome kada će sezona 5 početi sa produkcijom doći će kasnije, navodi Netflix. Ali sigurno je pretpostaviti da će se emisija vratiti u Joeov dom.

U intervjuu u januaru, Gamble je za Variety rekao: “Voljeli bismo da se vratimo u New York.”


(Admir O.)

Serija
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.