6.4.2023. 21:00
0
Branko Đurić je puštao ezan na setu: Podsjeća me na Sarajevo
Branko Đurić Đuro, rođeni Sarajlija, regionalna je zvijezda. Glumac, pjevač, komičar i režiser je rado viđen gost u svim gradovima zemalja bivše Jugoslavije.

Na društvenim mrežama je aktuelan video star nekoliko godina u kojem popularni Đuro objašnjava zbog čega na setu pušta zvuk ezana. Pusti ezan na telefonu, kojem prisloni megafon, kako bi se zvuci ezana čuli što bolje.

"Ovo što ujutro puštam sa mobitela je ezan. To je poziv na molitvu vjernicima, a ovdje ima više simbolički karakter. Podsjeća me na Sarajevo. Ujutro se sa svih džamija u Sarajevu čuje ovaj zvuk.

To mi je tako lijepo, pa ga puštam svako jutro prije snimanja", pojasnio je svojevremeno Đurić.

Zanimljivo da je Đurić sredinom jula 2021. godine sa "Bombaj štampom" održao koncert u Sarajevu. Bio im je to prvi nastup nakon koronavirusa, a okupljeni su bili oduševljeni kada je popularni Đuro pauzirao koncert nakon što se začuo ezan.



(Ajdin B.)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.