10.4.2023. 17:54
0
“Super Mario Bros” postigao rekordan uspjeh u kinima
FOTO: Screenshot
Animirani film "The Super Mario Bros" zaradio je za prvih pet dana projekcija u sjevernoameričkim kinima 204,6 miliona dolara, procijenio je producent.

Film Universala i Iluminationa zaradio je samo za dva dana vikenda 146,4 miliona dolara. Sa procijenjenom međunarodnom zaradom od 173 miliona dolara i ukupno 377 miliona dolara, “Mario” je oborio rekorde za adaptacije video igara.

Mario je zaradom premašio film “Warcraft” koji je zaradio 210 miliona dolara i animirani film “Frozen 2” koji je donio 358 miliona dolara. To je također rekord za Illumination, prodavnicu animacije koja stoji iza uspješnih franšiza poput “Minions”, koja je zaradila preko 5 milijardi dolara od svojih 13 filmova.

“Ovo partnerstvo između Nintenda i Illuminationa je nevjerovatno i dovelo je do ovog izvanrednog učinka”, rekao je Jim Or, predsjednik Universala za domaću distribuciju.

Kritike su i pozitivne i negativne. “Mario” trenutno ima 56 posto na popularnoj stranici za ocjenjivanje filomova Rotten Tomatoes.

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.