2.5.2023. 8:43
0
Ademir Kenović se prisjetio majke: JNA tenk je ispalio granatu na kuću naših roditelja
Bosanskohercegovački reditelj Ademir Kenović na Facebooku je objavio fotografiju svoje majke prisjetivši se nje.

Naša mama Dija. Nina i Ademir. Na današnji dan ‘92, JNA tenk je ispalio granatu na kuću naših roditelja i mama je otišla među andjele, među svoje… - napisao je Kenović na Facebooku.

Podsjetimo, država Bosna i Hercegovina odbranjena je sprječavanjem da jedinice tadašnje Jugoslovenske narodne armije (JNA), 2. maja 1992. godine, zauzmu zgradu Predsjedništva BiH, te je ovaj datum jedan od historijskih značajnih za našu domovinu.

Tenkovi i oklopni transporteri tadašnje JNA zaustavljeni su nadljudskim naporima branilaca okupljenih u Teritorijalnoj odbrani RBiH, na Skenderiji, svega stotinjak metara od zgrade Predsjedništva RBiH.


(Admir O.)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.