21.8.2024. 19:30
1
John Turturro je glumio i palestinskog superjunaka, Phantoma: Sjećate li se ove njegove uloge?
Legendarni američki glumac, John Turturro, svakako je najveća zvijezda koja se ove godine pojavila na Sarajevo Film Festivalu.

On je samo jedan od velikih i planetarno poznatih glumaca koji su prošetali sarajevskim crvenim tepihom, te je samo upotpunio impozantnu ekipu koju čine Robert DeNiro, Angelina Jolie, Brad Pitt, Benicio del Torro, John Malkovich, Mickey Rourke, Alejandro Innaritu, kao i brojni drugi.

John Turturro je rođen 1957. godine u New Yorku u SAD-u. Majka mu je porijeklom sa Sicilije, dok mu je otac porijeklom iz okoline Barija.

Poznat je po ulogama u filmovima kao što su: Raging Bull, Rounders, He Got Game, The Big Lebowski, The Good Shepherd, You Don't Mess With The Zohan, Exodus: Gods and Kings, The Batman itd.

Također, glumio je u TV serijama kao što su: Miami Vice, Monk, The Night Of itd.

U komediji "You Don't Mess With The Zohan" je glumio palestinskog superjunaka, Phantoma, koji se bori protiv izraelskog superjunaka, Zohana, a kojeg je tumačio Adam Sandler. 

(Sead M.)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.