16.10.2015. 14:16
0
Fudalski savez Njemačke istražuje milionsku uplatu FIFA-i iz 2005. godine
Fudbalski savez Njemačke (DFB) saopštio je da je pokrenuo istragu o mulitimilionskoj uplati, koju su izvršili na račun Svjetske fudbalske federacije (FIFA) 2005. godine. DFB je u aprilu 2005. godine uplatio 6,7 miliona eura FIFA-i, koji su bili namijenjeni "Kulturnom porgramu".
Sada su u DFB-u postali svjesni da novac možda nije korišten u svrhe za koje je bio namijenjen, pa su pokrenuli istragu o eventualnoj zloupotrebi njihove uplate. O detaljima za sada ne žele govoriti.

Rečeno je tek da njihovi advokati vode internu istragu kako bi se utvrdilo da li DFB može ostvariti pravo na povrat tih sredstava.

Informacija se pojavila tokom istrage o internim odnosima DFB-a i FIFA-e, te eventualnom dobijanju domaćinstva Svjetskog prvenstva 2006. godine kao nagradu.

Iz njemačke kuće fudbala rekli su da istraga nije utvrdila nikakve nepravilnosti prilikom procesa aplikacije za Mundijal 2006, kao ni da nisu pronašli dokaze o eventualnoj kupovini glasova prilikom donošenja odluke da Njemačke dobije domaćinstvo.

(Anadolija)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.