20.10.2015. 22:35
0
Golčina i asistencija Pjanića u remiju Leverkusena i Rome, Arsenal pobijedio Bayern
Večeras su odigrane utakmice 3. kola grupne faze Lige prvaka po grupama E, F, G i H. Ponovo je zabilježen veliki broj golova, a najviše ih je bilo u Leverkusenu gdje su igrali Bayer i Roma.

Piše: Haris Ahbabović

Bayer i Roma su odigrali sjajnu utakmicu u kojoj su podijelili bodove (4:4). Leverkusen je rano poveo sa 2:0 golovima Chicharita, ali se Roma preko De Rossija vratila i izjednačila na 2:2. Prvu prednost Romi u 54. minuti nakon sjajnog slobodnjaka donosi Miralem Pjanić.

Falque je u 73. minuti povisio na 2:4, te se tada mislilo da bodove idu u Rim. Ipak, Kampl i Mehmedi su postigli dva gola za domaće do kraja, te je tako utakmica okončana neriješenim rezultatom.

Miralem Pjanić je osim gola upisao i asistenciju kod drugog gola De Rossija. Pjanić je odigrao cijeli meč, dok je oporavljeni Edin Džeko ušao u 85. minuti umjesto Gervinha.

Arsenal je na Emiratesu sa minimalnih 2:0 slavio protiv minhenskog Bayerna. Golove za Topnike su postigli Giroud i Ozil.

Rezultati večerašnjih utakmica:

Grupa E:
BATE Borisov - Barcelona 0:2
Bayer Leverkusen - Roma 4:4

Grupa F:
Arsenal - Bayern Munchen 2:0
Dinamo Zagreb - Olympiakos 0:1

Grupa G:
Dinamo Kyiv - Chelsea 0:0
Porto - Maccabi Tel Aviv 2:0

Grupa H:
Valencia - Gent 2:1
Zenit - Lyon 3:1

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.