21.10.2015. 10:32
0
Sparsi večeras u derbiju dočekuju Široki Brijeg
Košarkaši Sparsa pobjedom u Bijeljini otvorili su novu sezonu u Ligi 12. Već večeras u 19.30 sati je pred igračima trenera Seada Balića novi ispit. U goste im dolazi ekipa KK Široki, jedan od glavnih konkurenata za sami vrh tabele.

Tim povodom održana je press-konferencija za medije na kojoj su govorili trener Sead Balić i Nikola Gajić, igrač Sparsa.

– Prije svega kao sportista očekujem pobjedu. Široki je naš stari rival. Očekujem tešku utakmicu, ali se nadam da ćemo uspjeti doći do pobjede. Stefan Glogovac je povrijeđen i to je za nas veliki hendikep. Radi se o povredi skočnog zgloba te bi mogao odsustvovati sa terena u naredne tri sedmice. Široki je dosta mijenjao roster, ali osnova tima je ostala ista. Ključ pobjede je ako uspijemo zaustaviti Novačića, koji je sasvim sigurno najkvalitetniji igrač gostiju – rekao je Sead Balić.

Nikola Gajić, igrač Sparsa nakon odlične partije u Bijeljini nada se dobroj igri i u ovoj utakmici.

– Široki je startao sa pobjedom i pokazao kvalitet te nam je jasno da nas očekuje teška utakmica. Ipak, ako se ispoštuje dogovor iz svlačionice siguran sam da možemo do pobjede. Nadamo se da ćemo u istom ritmu u kojem smo igrali sa Građanskim, nastaviti i u ovoj utakmici i slaviti pobjedu.

Na konferenciji za medije potpisan je ugovor sa firmom “Triab Škoda”, članom Bunjo grupacije koji će u narednoj sezoni biti sponzor ekipi “Sparsa”. Adis Bunjo, direktor “Triab Škode”i Nermin Selimović potpisali su ugovor o sponzorstvu.

- Zašto smo se odlučili za SPARS je činjenica da su Sparsi vratili košarku na velika vrata u Sarajevo. To je jedan od najzdravijih sportskih kolektiva u BiH i pravi primjer kako treba da izgleda i da funkcioniše jedan sportski klub. Glavna stvar što nam se najviše sviđa u Sparsima je rad sa mladima, imaju veliki potencijal i sigurno da će u budućnosti biti prvaci. Bunjo Grupacija je već dugi niz godina jedan od lidera u auto branši. Pored naših brednova Renoa i Dacie 2013 smo potpisali Škodu i Toyotu, a sa velikom radost možemo reći da smo bogatiji za još dva brenda za Fiat Grupaciju i motocikle Piaggio grupacije – rekao je Adis Bunjo.

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.