28.10.2015. 16:24
0
Irski selektor objavio spisak od 39 igrača za susrete sa Zmajevima
Irski selektor Martin O'Neill objavio je spisak sa 39 imena koja su u opciji za predstojeća dva susreta sa selekcijom BiH 13. i 16. novembra u Zenici i Dablinu u baražu za Evropsko prvenstvo 2016 u Francuskoj, piše bh. novinska agencija Patria.

Na press konferenciji O'Neill je kazao da su u play off-u završili sa veoma dobrim timom BiH.

- Naša sudbina sada je u našim rukama i sve ćemo uraditi što možmo da se kvalifikujemo za prventstvo. Drugu utakmicu igramo na domaćem terenu i to je veliki plus za nas zbog same podrške navijača koji su bili fantastični u utakmici s Njemačkom i znamo da će slična atmosfera biti u play off-u – kazao je O'Neill.

Za susret s BiH O'Neill  je pozvao sljedeće igrače: David Forde (Millwall), Shay Given (Stoke City), Keiren Westwood (Sheffield Wednesday), Darren Randolph (West Ham United), Rob Elliot (Newcastle United), Richard Keogh (Derby County), Marc Wilson (Stoke City), Seamus Coleman (Everton), Cyrus Christie (Derby County), John O'Shea (Sunderland), Alex Pearce (Derby County), Shane Duffy (Blackburn Rovers), Ciaran Clark (Aston Villa), Paul McShane (Reading), Stephen Ward (Burnley), Greg Cunningham (Preston North End), Robbie Brady (Norwich City), James McCarthy (Everton), Jeff Hendrick (Derby County), Darron Gibson (Everton), Harry Arter (Bournemouth), Eunan O'Kane (Bournemouth), Glenn Whelan (Stoke City), Paul Green (Rotherham United), Aiden McGeady (Everton), James McClean (West Bromwich Albion), Alan Judge (Brentford), Anthony Pilkington (Cardiff City), David Meyler (Hull City), Jonathan Walters (Stoke City), Wes Hoolahan (Norwich City), Robbie Keane (LA Galaxy), Shane Long (Southampton), Daryl Murphy(Ipswich Town), Kevin Doyle (Colorado Rapids), Anthony Stokes (Celtic),David McGoldrick (Ipswich Town), Adam Rooney (Aberdeen), Simon Cox (Bristol City).

Selektor BiH Mehmed Baždarević pozvat će 28 igrača a spisak će objaviti u ponedjeljak 2. novembra. Kao razlog za ovoliki broj igrača selekcije Irske je i opterećenost ključnih igrača povredama.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.