31.10.2015. 22:30
0
Roma poražena na Meazzi, Miralem Pjanić dobio crveni karton
Fudbaleri Intera su u sklopu 11. kola talijanske Serije A na domaćem terenu slavili protiv Rome rezultatom 1:0.

Piše: Haris Ahbabović

Roma je derbi na Giuseppe Meazzi dočekala na vodećoj poziciji Serije A, ali ih je nakon ove pobjede Inter pretekao na tabeli.

Gary Medel je postigao jedini gol na utakmici u 31. minuti, kada je na asistenciju Jovetića sjajno pogodio gol Szczesnyja za 1:0.

Džeko je imao nekoliko prilika, ali je mreža Handanoviča ostala netaknuta. Tome u prilog ide i veoma sebična igra Gervinha i Salaha koji su upropastili nekoliko dobrih napada Rome. Džeko je igru napustio u 77. minuti kada ga je zamijenio Vainqueur, ali je Miralem Pjanić dobio crveni karton u 73. minuti, nakon što mu je sudija nakon igranja rukom dodijelio drugi žuti karton. 

Inter je preuzeo čelo tabele u Seriji A nakon ove pobjede sa 24 boda. Samo jedan bod manje ima Roma, koja bi nakon ovog kola mogla pasti i na četvrto mjesto. U prvoj utakmici večeri, Juventus je slavio u gradskom derbiju protiv Torina sa 2:1.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.