3.11.2015. 9:44
0
Otkriven žestoki sukob Mourinha i Ronalda, saigrači spriječili tuču
Cristiano Ronaldo i Jose Mourinho imali su žestok okršaj u svlačionici Real Madrida nekoliko mjeseci prije nego što je Mourinho napustio Santiago Bernabeu.

Vrhunac sukoba između Cristiana Ronalda i Josea Mourinha u „madridskoj epizodi“ dogodio se u januaru 2013. na četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja između Reala i Valencije, piše španski novinar Guillem Balague u novoj biografskoj knjizi o Cristianu Ronaldu. 

Ronaldo i Mourinho žestoko su se posvađali u svlačionici Reala, svađa je eskalirala prema fizičkom obračunu, pa su ih morali razdvajati igrači.

Real je vodio 2:0 desetak minuta prije kraja prve utakmice. Mourinho je vrištao na Ronalda da se vrati u odbranu. U jednom trenutku Ronaldo je odigrao riskantnu loptu prema Mesutu Ozilu. Njemački reprezentativac nije ju uspio smiriti pa je Valencia krenula u opasni kontranapad. Mourinho je eksplodirao, vikao je i galamio na Ronalda, ali nije na tome stao.

Kada su ušli u svlačionicu, gnjevno je dobacio Ronaldu: „Da su nam zabili gol...“

Na to je Ronaldo totalno poludio i počeo galamiti na Mourinha: 

„Ovako se odnosiš prema meni nakon svega što sam učinio za tebe. Kako mi se samo usuđuješ prijetiti!?“

U svlačionici je zavladao potpuni tajac, igrači su bili šokirani. Iznenađeni Mourinho se povukao, pokušao je primiriti situaciju. 

„To sam rekao zbog ekipe, trebali su tvoj doprinos u odbrani“, odgovorio je Mourinho. 

Međutim, Ronaldo se nije imao namjeru povući, nije „kupio“ priču o taktičkim pitanjima, nego je to shvatio kao napad na njega lično. Opet su se počeli prepirati, Ronaldo se razbjesnio pa se ni Mourinho više nije mogao suzdržavati.

„Samo da znaš“, kazao je Mourinho u jednom trenutku. „Mnogi ovdje misle kao ja, samo se ne usuđuju to reći, nemaju 'ja**' da to kažu.“

Tu je došlo do totalnog „pomračenja umova“, sunarodnjaci su krenuli jedan na drugoga, a morali su intervenisati ostali igrači. Navodno je prvi skočio Casillas, drugi kažu da su to bili Arbeloa i Khedira, treći Sergio Ramos. Uglavnom, nekolicina prisutnih igrača morala ih je rastavljati.

Nakon ovog incidenta, odnosi između Ronalda i Mourinha nikada više nisu bili isti. Ni prije toga nisu bili bajni, ovo je bila samo kulminacija napetog stanja koje je započeo nedugo nakon Mourinhovog dolaska u Real.

(Nedim Pobrić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.