4.11.2015. 9:42
0
Grčka policija na nogama, tuča navijača Dinama sa Delijama i Grcima
Večer uoči utakmice Olympiakosa i zagrebačkog Dinama došlo je do tuče između Bad Blue Boysa i navijača Panathinaikosa s jedne te Delija i navijača Olympiakosa s druge strane.

Skupina od 100-tinjak Bad Blue Boysa stigla je u Atenu gdje je policija na nogama, kako zbog navijača Dinama tako i zbog udruženih snaga Delija i Gate 7 (navijači Olympiakosa).

Nakon što je još u ponedjeljak počeo grčko-srpski lov na Hrvate u Ateni, u utorak navečer grčka policija zaustavila je više od 500 navijača u centru grčke prijestolnice.

Oni su se prethodno okupili na tržnici Monastiraki i krenuli maskirani i naoružani (palicama i bokserima) tražiti Bad Blue Boyse i navijače Panathinaikosa koji su ugostili navijače Modrih, s kojima su od ranije u prijateljskim odnosima.

Policija je presrela tu veliku grupu i uputila ih na voz za Pirej, ali sukob ipak nije izbjegnut. U obračunu je učestvovalo 60-ak navijača, a bilo je i povrijeđenih. Više informacija znat će se tokom dana, kada će huliganske strasti ići prema vrhuncu kako se bude bližio početak utakmice velikog sigurnosnog rizika.

Dodajmo kako su se Dinamo i Olympiakos netom poslije ždrijeba dogovorili kako neće prodavati ulaznice gostujućim navijačima za utakmice u Zagrebu i Pireju. Ipak, s obzirom da se dio Bad Blue Boysa nalazi u Grčkoj, za očekivati je kako će se na sve moguće načine pokušati probiti do stadiona Karaiskakis, oko kojeg će Gate 7 i Delije zasigurno vrebati. 

(Nedim Pobrić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.