6.11.2015. 12:20
0
Sloboda i Zrinjski na Tušnju odlučuju o jesenjem prvaku
U 15. kolu nogometne BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine snage će u duelima odmjeriti četiri vodeće ekipe.

Lider na tabeli Zrinjski gostuje na Tušnju protiv trećeplasirane Slobode, dok će drugoplasirani Široki Brijeg u Bijeljini igrati protiv Radnika, četvrte ekipe na tabeli.

U malim gradskim derbijima sastaju se četiri sarajevska kluba. Aktualni prvak Sarajevo na Otoci gostuje protiv Olimpica, dok Željezničar na Grbavici dočekuje Slaviju.       

Nogometaši Slobode bi u slučaju  trijumfa osvojili titulu jesenjeg prvaka, zbog čega je trener "crveno-crnih" Husref Musemić pozvao navijače da podrže svoj tim. 

- Podrška će nam trebati jer ipak igramo protiv jednog kvalitetnog protivnika. Zrinjski je dobro pokriven na svim pozicijama, igraju čvrsto i čekaju svaku grešku svog protivnika. Postiže malo, ali i primaju malo golova. Za nas je ovo veoma bitan meč ne samo zbog jesenje titule nego i zbog bodova - kazao je Musemić.

Istakao  je da je Zrinjski tim s dosta kvalitetnih pojedinaca kao što su Todorović, Zakarić i Mešanović, te da njegovi igrači moraju biti vrlo oprezni.

- U ovom meču nećemo moći računati na Efendića i Kostića, no još nisam odlučio ko će ih zamijeniti. Hoće li to biti Salihović, Škahić ili neko drugi, imam još dva treninga da odlučim - istakao je Musemić.

Utakmica Sloboda - Zrinjski igra se u nedjelju, 8. novembra, na Gradskom stadionu Tušanj u 13.30 sati.

Parovi 15. kola BHT Premijer lige BiH:

7. novembra (13.30 sati):
Vitez - Borac 
Radnik - Široki Brijeg
Velež - Rudar  
Mladost - Čelik 
Drina - Travnik

8.novembra (13.30):
Željezničar - Slavija  
Sloboda - Zrinjski  
Olimpic - Sarajevo

 (FENA)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.