8.11.2015. 14:58
0
Željezničar odigrao bez golova protiv Slavije
Fudbaleri Željezničara su u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Slavijom odigravši 0:0.
Plavi su počeli u sastavu: Antolović – Memija, Kosorić, Hodžurda, E. Sadiković – Blagojević, D. Sadiković, Đelmić, Kokot – Beganović, Tiago.
U sedmoj minuti nakon kornera Kokot glavom prebacuje na drugu stativu gdje ispred Hodžurde loptu izbacuje Kartal. Bivši fubdlaer Plavih, Damir Rovčanin, je u 24. minuti šutirao pored gola. Pet minuta poslije je Đelmić loše zahvatio loptu.

D. Sadiković je u 34. minuti šutirao, lopta se odbila do Tiaga koji je savladao golmana, ali je Ristić izbacio loptu ispred svog gola. Četiri minute prije kraja prvog dijela Blagojević je sa 35 metara šutirao snažno pored gola gostiju. Prvo poluvrijeme nije mnogo ponudilo i na odmor se otišlo sa 0:0.

Od pete minute drugog dijela je Stokić zamijenio Đelmića. Šest minuta nakon ulaska u igru, Stokić je šutirao visoko preko gola nakon slobodnog udarca. U 64. minuti najbolja prilika za Plave. Hodžurda je proigrao Kokota koji je izašao pred gol Slavije, ali je slabo šutirao te mu je Lučić odbranio pokušaj.

U 69. minuti Beganović ostavlja loptu za Stokića koji dobro šutira, ali lopta odlazi pored stative. Tri minute poslije je E. Sadiković povukao s leđa Barića i zaradio crveni karton. Nakon prekršaja je Ristić šutirao preko gola. Minutu poslije Beganović šutira pored gola sa 25 metara.

Umjesto Kokota je ušao Uzelac. U 77. minuti Blagojević šutira, Lučić brani, a Uzelac sa dva metra nije uspio pogoditi gol. U narednoj akciji Tiago prolazi, ubacuje za Beganovića čiji udarac fantastično brani Lučić. Na odbijenu loptu je natrčao Stokić i glavom šutirao pored gola. Šest minuta prije kraja je Mujagić ušao umjesto D. Sadikovića.

U sudijskom vremenu Mujagić šutira, a Uzelac glavom šutira u Lučića.
Nakon reprezentativne pauze Željo će za 14 dana dočekati ekipu Borca.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.