13.11.2015. 15:07
0
Bivša zvijezda Arsenala i selekcije Irske: Iako smo desetkovani, možemo proći BiH
Liam Brady, bivša zvijezda Arsenala i Republike Irske smatra da njegova reprezentacija iako desetkovana može iz dvomeča sa BiH izaći kao pobjednik. On je u razgovoru za irske medije istakao kako će u cijeloj priči najvažnije biti da Irska nakon susreta u Zenici ima aktivan rezultat, javlja Anadolu Agency (AA).

Brady koji je tokom svoje bogate igračke karijere osim Arsenala, za koji je odigrao 235 utakmica, igrao još za Juventus, Sampdoriju, Inter, Ascoli i West Ham United, kaže da je pred izabranica Martina O'Neilla težak posao. U Zenici u timu neće biti Shay Givena, Johna O’Shea, Jon Waltersa, Shanea Longa i Davida Meylera.

“Da se u bilo kojem drugom trenutku igra ova utakmica šanse za prolaz bi bile podjednake. Ovako, s obzirom na izostanak mnogo naših igrača, BiH je favorit, posebno večeras na svom terenu”, smatra Brady.

Nekada sjajni fudbaler, a kasnije trener Celtica i Brightona, te asistent u stručnom štabu reprezentacije Irske očekuje da će “zeleni” na “Bilinom polju” igrati na nulu.

“Čitajući ono što je O'Neill govorio pred prvu utakmicu baraža mislim da će u Zenici ići na rezultat 0:0. Ne vidim način kako bi mogao drugačije postaviti igru. Izgleda kao da će Daryl Murphy igrati usamljen u napadu. On je snažan i visok momak, koji će vjerovatno biti meta dugih lopti. U trenutku kada budemo imali posjed lopte vjeovatno će na njega ići ti dugački pasovi. Vjerovatno će u vezni red staviti Marca Wilsona i Harryja Artera čime ćemo u sredini dobiti dva jaka momka s kojima se možemo nadati utakmici bez golova”, predviđa Brady.

Uprkos svim problemima Brady u svojoj analizi ističe kako Irska, ipak, može slaviti nakon dvije utakmice sa BiH.

“Pred nama je velika prilika da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, ali nam je stvarno neophodan dobar rezultata u gostima. U najgorem slučaju to bi bio poraz sa golom razlike ili remi, uz postignut gol u Zenici. Kada bi izvukli 1:1 onda bi šanse za prolaz dalje bile na našoj strani. Ipak, i dalje bi nas čekao težak posao kući, jer BiH ima izuzetno talentovane igrače. Mislim da je irski tim ograničen što se tiče talenta, tako da ćemo do samog kraja grickati nokte. Ne vidim način da ih drugačije prođemo. U prošlom baražu protiv Estonije bilo je mnogo lakše. Pobijedili smo u prvoj utakmici sa 4:0, ali ovoga puta će biti neizvjesno do samog kraja druge utakmice”, zaključio je Brady.

Prva utakmica baraža za EURO 2016 između BiH i Republike Irske igra se večeras u 20.45 sati na zeničkom stadionu “Bilino polje”.

(Anadolija)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.