13.11.2015. 16:41
0
Musemić pred duel s Ircima: Moramo biti oprezni, igraju se dvije utakmice
Husref Musemić, trener fudbalera tuzlanske Slobode ovosezonskog hita Premijer lige BiH nada se da će bh. fudbaleri večeras u Zenici protiv Irske biti oprezni. Prema njegovim riječima igraju se dvije utakmice i ne treba pokušavati pitanje putnika na EURO 2016 riješiti već u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Republika Irska je tipična ostrvska reprezentacija koja voli igrati na duge lopte. To se može očekivati i večeras na “Bilinom polju” posebno jer Martin O'Neill, selektor Republike Irske ima velikih problema sa povrijeđenim i suspendovanim igračima. Musemić je svojevremeno tokom igračke karijere nastupao za škotski Hearts i dobro zna kako se treba suprotstaviti ostrvskim timovima.

“Protiv ekipa koje vole igrati na duge lopte treba nastojati spustiti im loptu. To su sinoć Mađari jako lijepo radili protiv Norvežana, posebno kada su poveli jer je domaćin počeo preskakati igru. Tehnički smo potkovaniji i moramo težiti tome da imamo loptu u posjedu. Isto tako odbrana mora biti veoma oprezna, jer oni će svojim dugim loptama sigurno imati svoju metu. Tog igrača na kojeg će ići dugim loptama treba dobro čuvati, ali i obezbijediti prosto iza njega. Ukoliko uspije da spusti loptu moramo zatvarati njegove saigrače koji će vrebati takve situacije”, priča Musemić za Anadolu Agency (AA).

Irci su u Zenicu doputovali sa dosta problema i bez nekih veoma važnih igrača. No, Musemić smatra da se time uopšte ne treba zamarati.

“Igraju se dvije utakmice, što znači da će se teško sve riješiti večeras u Zenici. U ovakvim utakmicama na eliminaciju biti su koncentracija i pamet. Ne treba se ni u kom slučaju zalijetati, jer ponavljam ima revanš. Ni remi bez golova ne znači da smo ispali, isto kao i što pobjeda od 1:0 ne znači da smo prošli. Oni su došli sa određenim problemima, ali koliko će ih to zaista poremetiti to ćemo tek vidjeti. Ono što je dobro za nas jeste činjenica da imamo mnogo bolju atmosferu nego prije mjesec kada smo igrali sa Velsom i Kiprom. Sada nam se vratio Edin Džeko i sve to nam da je veće šanse nego Ircima da se domogne o Evropskog prvenstva. S druge strane moramo imati u vidu da je Irska reprezentacija koja se nikada ne predaje i igraju do posljednjeg trenutka, bez obzira na rezultat. Imaju dosta iskusnih igrača koji igraju englesku Premier ligu, tako da ih treba respektovati. Ipak, mislim da smo mi favoriti, iako oni dočekuju ovaj baraž rasterećenije od nas”, završio je Musemić.

Prva utakmica baraža za EURO 2016 između BiH i Republike Irske igra se večeras u 20.45 sati na zeničkom stadionu “Bilino polje”.

 (Anadolija)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.