17.11.2015. 17:44
0
Meč Engleska - Francuska na Wembleyju: Najvažnija prijateljska utakmica svih vremena
Reprezentacije Engleske i Francuske večeras u 21:00 sat na Wembleyju igraju prijateljsku utakmicu, prenosi Anadolu Agency (AA). U svjetlu napada u Parizu prošle sedmice, britanski mediji pišu kako je riječ o "najvažnijoj prijateljskoj utakmici svih vremena".

Četiri dana nakon što su slike napada iz Pariza obišle svijet Francuzi dolaze u London, a s obzirom na okolnosti u kojima će se ova utakmica odigrati oči cijelog svijeta uperene su prema ovom meču.

Engleski fudbalski savez izdao je saopćenje u kojem se nalaze upute za sve navijače koji će večeras krenuti put Wembleyja.

"Dođite na stadion što je ranije moguće. Molimo vas za razumijevanje zbog pojačanih kontrola pri ulasku na stadion. Isto tako, molimo vas za saradnju te da sa sobom na stadion ne nosite velike torbe. Molimo navijače Engleske da u miru i tišini odslušaju francusku himnu. Stihovi Marseljeze bit će prikazani na semaforu. Marseljeza će biti odsvirana nakon engleske himne. Nakon himni slijedi minuta šutnje", navodi se u saopćenju.

Selektor Engleske Roy Hodgson pozdravio je odluku da se utakmica igra dodajući kako fudbalski svijet mora biti ujedinjen u borbi protiv zločina.

''Poštujemo odluku i znat ćemo se pripremiti za sve što nas očekuje u utorak. Kako na samom travnjaku, tako i izvan njega. Utakmica će biti sjajna prilika da cijeloj planeti pokažemo kako je nogometni svijet ujedinjen u borbi protiv zločina'', rekao je Hodgson.

BBC navodi da će večerašnju utakmici posmatrati i britanski premijer David Cameron.

Kako navode britanski mediji, večeras će na Wembleyu svih 90 hiljada gledalaca zajednički pjevati Marseljezu za mir u svijetu, u čast svih žrtava napada u Parizu.

Dodaje se kako će utakmicu osiguravati najveći broj pripadnika snaga sigurnosti ikada, koji će biti naoružani.

U terorističkim napadima u Parizu prošle sedmice poginulo je 129 osoba.

(Anadolija)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.