21.11.2015. 22:48
0
Atinski derbi odgođen zbog divljanja navijača
Radi nedovoljnih sigurnosnih mjera i nereda koji su se dogodili pred početak atinskog derbija između fudbalera Panathinakosa i Olympiacosa susret je odgođen, javlja Anadolu Agency (AA).

Pred početak meča na teren stadiona „Apostolos Nikolaidis“ izašla je ekipa Olympiacosa. Nakon kraćeg zagrijavanja fudbaler Alfred Finnbogason je pogođen bakljom uslijed čega je zadobio lakše povrede. 

Čelnici i stručni štab Olympiacosa poslije incidenta zatražili su odgađanje utakmice, a ni glavni sudac susreta, procijenivši da bezbjedonosna situacija nije na nivou, nije želio označiti početak utakmice.

Divljanje navijača Panathinaikosa pojačalo se kada su vidjeli da do susreta neće doći. Oni su se nakon toga sukobili sa članovima osiguranja. Ušli su na teren i napali redare, na što je policija uzvratila sazavcem. 

Sukobi između policije i navijača nastavili su se i izvan stadiona „Apostolos Nikolaidis“.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.