25.11.2015. 17:24
0
Turci se zalažu da UEFA i FIFA dozvole Kosovu da igra u kvalifikacijama za SP u Rusiji
Potpredsjednik Fudbalskog saveza Turske (TFF) Servet Yardimci obećao je da će dati glas Kosovskom savezu za prijem u UEFA-u i da je uvjeren da će igrati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, uz prijedlog da bude u istoj grupi u kojoj su Turska i Hrvatska, prenosi beogradski Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Kako piše kosovski Zeri, čelnici TFF bili su na sastanku u Prištini i razgovarali o budućnosti fudbala na Kosovu, sa zaključkom da postoji želja da tamošnja selekcija igra u I grupi kvalifikacija još sa Islandom, Ukrajinom i Finskom.

Yardimci je izjavio da će TFF učiniti sve da Kosovo naknadno uđe u kvalifikacije, čak i da će za to lobirati kod drugih Saveza.

"Želja nam je da se Kosovo pridruži našoj grupi, posebno jer ima samo pet selekcija", rekao je Yardimci, a prenosi Zeri.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.