5.12.2015. 17:14
0
Dinamo do pobjede protiv Hajduka u sudijskoj nadoknadi, dobra partija Sušića
U velikom hrvatskom fudbalskom derbiju Dinamo je savladao Hajduk golom Soudanija u sudijskoj nadoknadi za prvo mjesto na tabeli Hrvatske nogometne lige (HNL), javlja Anadolu Agency (AA).

Desetak hiljada gledatelja, među kojima i više stotina navijača splitskog kluba, na prvi pogodak na utakmici čekalo je samo pet minuta. Brojnije domaće navijače na maksimirskom stadionu obradovao je Fernandes. On je nakon ubacivanja iz kornera savladao golmana Hajduka Kalinića.

Promrzli navijači nisu morali dugo čekati na novi gol. Caktaš je s 15-ak metara u 17. minuti preciznim udarcem poslao loptu u mrežu Dinamovog gola. Asistent za pogodak "bilih" bio je bh. reprezentativac Tino Sven Sušić koji je lijepo vratio loptu saigraču za pogodak.

Prvo poluvrijeme solidne fudbalske predstave na Maksimiru završeno je rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu, navijači oba tima imali su priliku vidjeti dobru utakmicu i nekoliko prilika pred oba gola te dramatičnu završnicu.

Velike prilike su imali prvo Soudani za domaće u 74. minuti, a potom dvije minute kasnije i Vlašić kojem je golman Dinama Eduardo odbranio stopostotnu priliku.

U posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice, Hajdukov Brazilac Jefferson morao je napustiti igru zbog drugog žutog kartona.

I kada su svi očekivali podjelu bodova, Soudani je postigao gol u sudijskoj nadoknadi za veliko slavlje saigrača, stručnog štaba i navijača Dinama.

Pobjedom protiv Hajduka, Dinamo je zauzeo prvo mjesto na tabeli HNL-a ispred Rijeke. Splićani su ostali treći na tabeli.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.