22.12.2015. 15:50
0
"Pobjeda protiv Cityja podigla nam je vjeru u borbi za titulu"
Menadžer Arsenala Arsene Wenger nakon sinoćnje pobjede protiv Manchester Cityja rezultatom 2:1 ne krije svoje zadovoljstvo. Francuski trener vjeruje kako je ova pobjeda jako važna u trci za naslov šampiona Engleske, te da je vratila vjeru njegovom timu da na kraju sezone može podići pehar, javlja Anadolu Agency (AA).

Strijelci za trijumf "topnika" bili su Theo Walcott i Olivier Giroud, a obojici je asistirao sjajni Mesut Ozil. Jedini gol za City postigao je Yaya Toure.

"Ova pobjeda nam daje samopouzdanje, snagu i vjeru u borbi za naslov. Sada imamo više zrelosti u igri, što se moglo vidjeti u ovoj utakmici kada smo pod velikim pritiskom", kazao je Wenger za britanske medije.

Iako uzdrman povredama mnogih važnih igrača Arsenal je bez poraza u posljednjih šest utakmica. Kada su osvajali svoje dvije od tri titule od nastanka Premier lige "topnici" su bili drugi na Božić. I sada je takva situacija. Arsenal je drugi sa dva boda manje od lidera Leicester Cityja i četiri više od trećeplasiranog Manchester Cityja.

"Prije dvije ili tri godine držali smo se visoko dosta dugo vremena. Međutim, ove sezone je specifično to što smo ostali bez važnih igrača, a uspjeli smo preživjeti Olympiacos u Ligi šampiona i ostvariti neke važne pobjede u Premier ligi. To je pozitivno. Vjerujem da smo protiv Cityja svi zajedno pokazali svoj talent, organizaciju i briljantnost, što nam je donijelo tri velika boda", radostan je Wenger.

Poslije 17 odigranih kola Arsenal je drugi sa 36 bodova, dva manje od Leicestera. U narednom kolu 26. decembra putuje u goste Southamptonu, a dva dana kasnije ugostiće Bournemouth.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.