11.1.2016. 14:29
0
Željo počeo pripreme, jedan fudbaler na probi, Đelmićev ostanak upitan
Fudbaleri Željezničara počeli su pripreme za proljetni dio sezone 2015/16. Premijer lige Bosne i Hercegovine. Trener ''plavih'' Edis Mulalić obavio je prozivku igrača, koji su zatim odradili prvi prepremni trening na pomoćnom terenu stadion ''Grbavica''.

Prozivci su prisustvovali svi igrači osim Samira Bekrića, koji će se ekipi priključiti sutra. Na probi se nalazi napadač Haris Heremić, mladi fudbaler koji je nastupao za nekoliko švedskih i norveških klubova.

Mulalić ističe da će Željezničar ove sedmice kompletirati ekipu za narednu polusezonu, te da njegov tim nije izgubio nadu za plasman u evropska takmičenja.

- Odradili smo dobar posao, zima je uvijek teška za dovođenje igrača koji su većinom još uvijek pod ugovorom. Ekipu neće biti problem uigrati, imamo sedam sedmica i zbog toga smo i krenli ranije s pripremama. Doveli smo ciljana pojačanja na pozicijama koje su nam deficitarne, a do kraja sedmice očekujemo još par igrača kojima bi kompletirali ekipu. Želimo igrati evropska takmičenja – izjavio je Mulalić.

Trener Željezničara naglašava da je ostanak Ognjena Đelmića pod znakom pitanja, ali da je iskusnom igraču ponuđeno produženje saradnje, te da su svi iskusni igrači u Željezničaru dovedeni samo s jednim ciljem - da pomognu u afirmaciji mladih igrača sarajevskog kluba.

- Mladi igrači Željezničara su imali velikih problema da iznesu proteklu polusezonu. Pretrpjeli su mnoštvo udaraca, a opet su se dobro nosili s protivnicima. Nije prirodno da igrač sa 17 godina bude vođa ekipe. Mladim igračima je potrebna pomoć starijih igrača, koji su tu da ih usmjeravaju i pomognu im da prođu kroz krizne periode – objasnio je Mulalić.

Mulalić dodaje da je problem Željezničara u prošloj polusezoni bila neefikasnost u napadu, iako je ekipa stvarala mnoštvo prilika za postizanje gola, te da će u proljetnom dijelu prvenstva njegov tim prokušati izboriti evropska takmičenja kroz ligu i Kup.

- Mislim da Željezničar dugo nije imao tako lošu efikasnost kao u prošloj polusezoni. Zbog toga smo i doveli neke igrače. Vrijeme je da se to promijeni i da se navijači vrate na stadion ''Grbavica''. Prvih 12 kola u ligi nam idu na ruku i pokušat ćemo ostvariti što bolje rezultate. Nismo izgubili nadu u prvenstvu, ali sigurno je da bi lakše bilo izboriti Evropu koru Kup. Neće biti lako jer i druge ekipe imaju slične planove – zaključio je Mulalić.

 (FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.