11.1.2016. 19:49
0
Lionel Messi najbolji fudbaler Planete za 2015. godinu
U Zurichu je večeras obilježena svečanost FIFA Ballon d'Or 2015, na kojoj se dodjeljuju nagrade za najbolje igrače i kolektive tokom 2015. godine.

Piše: Haris Ahbabović

Za najboljeg fudbalera u 2015. godini izabran je fudbaler Barcelone i član selekcije Argentine, Lionel Messi. Messi je trijumfovao ispred Cristiana Ronalda, pobjednika u prethodne dvije godine, i svog klupskog kolege Neymara. Messi je tako po peti put proglašen za najboljeg fudbalera na Planeti.

Za najboljeg trenera u 2015. godini izabran je Luis Enrique, inače trener Barcelone koja je osvojila gotovo sve što se osvojiti može sa španskim trenerom.

Jill Ellis je izabrana za trenera godine kada je u pitanju ženska konkurencija. FIFA-inu nagradu za Fair Play su dobili svi mogući fudbalski kolektivi koji su pomagali izbjeglicama u 2015. godini. Carli Lloyd je izabrana za najbolju fudbalerku u 2015. godini.

Wendell Lira je osvojio nagradu Ferenc Puškaš, za najbolji gol sezone. FIFA-in tim godine čine: Manuel Neuer, Thiago Silva, Marcelo, Sergio Ramos, Dani Alves, Andres Iniesta, Luka Modrić, Paul Pogba, Lionel Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.