11.1.2016. 21:50
0
"Poseban je trenutak osvajanje Zlatne lopte nakon što gledaš Cristiana Ronalda kako je osvaja"
Lionel Messi se nakon osvajanja pete "Zlatne lopte" zahvalio fudbalu na svemu dobrom i lošem što mu je dao, javlja Anadolu Agency (AA).

Inače, Messi je poslije dovogodišnje vladavine Cristiana Ronalda opet izabran za najboljeg igrača na svijetu.

"Poseban je trenutak osvajanje 'Zlatne lopte' nakon što gledaš Cristiana Ronalda kako je osvaja. Ovo mi je peta, nisam toliko sanjao ni kada sam bio dijete. Hvala svima koji su glasali za mene, mojim saigračima, ali i fudbalu, na svim stvarima koje mi je dao, i dobrim i lošim. Uvijek me tjerao da se razvijam i učim", rekao je Messi.

Messi je 2015. godine osvojio pet trofeja s Barcelonom, a postigao je 52 gola uz 26 asistencija na 61 nastup za klub i reprezentaciju.

Svjetska fudbalska organizacija FIFA na večerašnjoj ceremoniji u švicarskom Cirihu, Zlatnu loptu je dodijelila Messiju.

Inače, za najprestižnije priznanje najboljeg fudbalera godine bili su nominirani trostruki dobitnik Zlatne lopte portugalski as iz Real Madrida Cristiano Ronaldo, njegov najveći suparnik na terenu i četverostruki dobitnik priznanja Argentinac Lionel Messi i njegov saigrač iz Barcelone, brazilski golgeter Neymar, kojem je ovo prva nominacija u karijeri.

FIFA je večeras dodijelila i druga priznanja, među kojima su nagrade za najboljih 11 igrača, najbolji gol, najbolju fudbalerku godine, najbolje trenere u muškoj i ženskoj konkurenciji, te priznanja za fair-play i najbolja rukovodstva timova.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.