12.1.2016. 11:57
0
Messi "pomeo" konkurenciju, Ronaldo stisnuo zube kada je saznao da je drugi
Lionel Messi je sinoć peti put dobio nagradu za najboljeg fudbalera svijeta - Zlatnu loptu.

Lionelu Messiju je ovo peti put da je osvojio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.

"Ovo je čudesno, već peta Zlatna lopta", prokomentirao je Argentinac koji je najboljim proglašen i za 2009., 2010., 2011. te 2012. godinu.

Ovom nagradom je prekinuo niz od dvije uzastopne nagrade za Cristiana Ronalda, svog najvećeg rivala koji se nadao da će nastaviti niz i nakon 2013. i 2014. godine dobiti priznanje i za 2015. godinu.

Argentinac je nakon dodjele kazao novinarima da za njega postoji samo jedan klub. 

"Rekao sam hiljadu puta i opet ću vam ponoviti, Barcelona je moj dom i jedini klub za mene u kojem ću igrati. Želim svoju karijeru završiti na Camp Nou i nadam se da će tako biti", rekao je Messi.

Messi je tako opravdao status favorita ispred Cristiana Ronalda i svog suigrača iz Barcelone Neymara. Messi je slavio sa 41.33 posto glasova, Ronaldo je dobio 27.76 posto, a Neymar 7.86 posto.

Messi je s pet naslova rekorder, po tri Zlatne lopte osvojili su Ronaldo, Marco van Basten, Johan Cruyff i Michel Platini.


Lionel Messi

"Ovo je poseban trenutak za mene, povratak na ovo mjesto nakon što sam prošle godine gledao kako Ronaldo osvaja. Nevjerojatno je da sam ih osvojio već pet. To je više nego što sam sanjao kao dječak. Hvala nogometu na svemu čemu me je naučio u životu i svemu što mi je donio", rekao je Messi.

U konkurenciji za osvajanje ove nagrade, pored Messija, bili su još Neymar i Cristiano Ronaldo. Neymar je zavržio kao treći, ali je izjavio je ponosan što je uopšte imao priliku da se nađe među dva najbolja fudbalera današnjice. 

"Messi je sa druge planete i to dokazuje stalno. Brate moj, čast mi je što imam priliku da igram s tobom. Ti si najbolji igrač svijeta i moj idol", rekao je Neymar nakon ceremonije dodjele Zlatne lopte. 

Nakon proglašenja pobjednika javnosti je otkriveno kako su glasali finalisti u muškoj konkurenciji za Zlatnu loptu. Pobjednik Messi je najviše bodova dao Luisu Suarezu, pa onda Neymaru, te Iniesti. S druge strane, prvi na listi Ronalda bio je Karim Benzema, dok su glasove dobili još James Rodriguez i Gareth Bale. Neymar je najviše bodova dao Messiju, dok su iza njega bili Suarez i Ivan Rakitić.

Dok je Messi primao nagradu, njegov vječiti suparnik je bio nijemi posmatrač, a kamere su zabilježile i reakciju nakon proglašenja pobjednika. Čini se da je Cristiano Ronaldo stisnuo zube.


Cristiano Ronaldo

Edin Džeko je pet poena dao Cristianu Ronaldu. Zanimljivo da je Dijamant tri boda dao veznjaku Chelseaja Edenu Hazardu, a samo bod Messiju. 

Messi je bio u društvu supruge Antonelle Roccuzzo koja je mamila uzdahe muškaraca.Sergio Ramos je uz sebe imao djevojku Pilar Rubio, koja je izgledala prekrasno u crvenoj svilenoj haljini.

Marcelova supruga Clarisse Alves također je izgledala predivno. Luak Modrić bio je u društvu supruge Vanje Bosnić, a po mnogima je Lotthar Matthaus bio u najljepšem društvu. Anastasia Klimko je očarala mnoge u Zurichu.


Lotthar Matthaus i Anastasia Klimko

Nije tajna da je Zlatan Ibrahimović veliki fan Lionela Messija i do sada je svaki put kao kapiten Švedske najviše glasova davao upravo fudbaleru Barcelone. 

"Ronaldo je sretan momak. Uvijek dobije priliku da sjedi u prvom redu i da gleda Messija kako osvaja nagradu", navodno je rekao Ibrahimović nakon sinoćnje dodjele nagrada. 

(Merima Druškić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.