25.1.2016. 13:59
0
De Rossi Mandžukiću: Ušuti, usr*** cigane!
Veliki derbi talijanskog prvenstva završio je pobjedom Juventusa protiv Rome 1:0, a talijanski portali raspisali su se o rasističkom ispadu Romine zvijezde Danielea De Rossija, koji je verbalno napao i uvrijedio Marija Mandžukića.

Hrvatski napadač rano je u utakmici ušao u duel s De Rossijem. Televizijske kamere uhvatile su De Rossijeve riječi upućene Hrvatu, a navodno mu je rekao: „Ušuti, usr*** cigane“.

Nakon utakmice se i trener Rome Luciano Spalleti osvrnuo na incident i tvrdio je da je Manžukić vrijeđao njegove igrače. Jedina greška bila je što De Rossi nije pokrio usta kao što to rade drugi igrači i treneri kada govore, rekao je Spalleti. 

„U takvim teškim trenucima, pristojnost se može izgubiti. Ali Mandžukić je vrijeđao sve igrače Rome tokom utakmice“, dodao je Spaletti. 

Trener Juvea Massimiliano Allegri nije tome davao veću pažnju. 

„Ne znam šta je De Rossi rekao Mandžukiću, ne znam što je Mario rekao De Rossiju, ali igrači redovno izmjenjuju uvrede tokom utakmica.“

(Nedim Pobrić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.