9.2.2016. 18:49
0
Nikola Komazec, bivši fudbaler Maribora i Sarajeva: Bordo tim mi je bliži srcu
Nikola Komazec, bivši napadač Maribora i Sarajeva, je u Beleku posmatrao utakmicu klubova čije je dresove nosio, a priznao je kako mu bordo tim ipak nešto bliži srcu, javlja Anadolu Agency (AA).

Komazec je nosio dres Maribora u sezoni 2012/2013 i u 13 utakmica je postigao tri gola. Na Koševu se zadržao kratko, svega pola godine tokom koje je bio najbolji strijelac prvog dijela Premijer lige BiH u sezoni 2013/2014.

"Lijepo je pogledati dva bivša kluba. Tu sam proveo najljepše trenutke, ostalo je dosta prijatelja i morao sam doći", rekao je Komazec za AA.

Komazec je kazao kako je Sarajevo u Beleku bilo dominantnije, ali da je Maribor iskoristio svoje šanse. Ipak, smatra, da rezultat nije važan i da je bitno da njegovi bivši klubovi igraju lijep fudbal i da su igrači spremni.

Na pitanje za koga "navija", Komazec je rekao da ga srce vuče Sarajevu, iako je i period u Mariboru bio lijep i da tamo ima dosta prijatelja.

"Pratim redovno medije iz BiH i imam prijatelje. Mnogo toga se promijenilo nabolje. Čestitam upravi koja radi dobar posao i koja je sklopila izvanredan mladi tim koji ima veliku budućnost i jako sam srećan zbog mog kluba koji velikim koracima ide ka nekom velikom nivou", rekao je Komazec.

Podsjećamo da je Komazec s Koševa otišao u januaru 2014. godine, iako je bio najbolji strijelac tima i nositelj igre. Tada je za sarajevske medije kazao kako je dobio ponudu iz Azije koju nije mogao odbiti. 

Tada je na stranici FK Sarajevo objavljeno saopštenje u kojem je navedeno kako je Komazecu nuđeno više opcija za ostanak na Koševu, ali da je on svaku ponudu odbio, uključujući i pregovore s Cardiffom. Iz Titove 38b je saopšteno kako je javnost pogrešno informisao o svom statusu, paralelno pregovarajući s više klubova o odlasku.

Danas kaže da mu je žao što je otišao.

"Bio sam tamo šest mjeseci i to što sam doživljavao rijetko koji igrač će doživjeti. Ipak, to je fudbal i čovjek mora misliti na svoju porodicu i mislim da bi 90 posto igrača tu šansu iskoristilo. Ostao sam u dobrim odnosima sa svima", rekao je Komazec.

U Tursku je stigao sa svojim novim klubom, Dinamom iz Batumija, šestoplasiranom ekipom gruzijskog prvenstva.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.