10.2.2016. 18:40
0
I David Cameron zabrinut zbog visokih cijena karata u Premier ligi
Britanski premijer David Cameron izrazio je zabrinutost zbog visokih cijena ulaznica za utakmice Premier lige nakon što su navijači Liverpoola prošlog vikenda organizovano napustili stadion, prenosi Anadolu Agency (AA).

Govoreći u Donjem domu o planovima Saveza fudbalskih navijača koju zagovaraju masivna napuštanja utakmica u znak protesta protiv povećanja cijena ulaznica, Cameron je kazao da se povećanje cijena teško može opravdati.

"Problem je što nekoliko klubova iz godine u godinu povećava cijene ulaznica, iako velike sume novca dobijaju preko sponzorstva i opreme", kazao je britanski premijer.

Premijerligaški klubovi se pripremaju za početak novog trogodišnjeg ugovora za TV prava vrijednog 8,2 milijarde funti (10,6 milijardi eura).

Hiljade navijača Liverpula je za vikend na utakmici protiv Sanderlanda počelo da napušta stadion u 77. minutu, jer je klub za sljedeću sezonu odlučio da najjeftinija ulaznica iznosi 77 funti. 

Najskuplja sezonska karta za domaće utakmice Liverpoola košta 1.029 funti (1.343 eura), što je 54 funte (70,5) po jednom susretu.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.