1.3.2016. 11:19
0
Zamparini: Infantino je kupio glasove
Predsjednik italijanskog nogometnog prvoligaša Palerma Maurizio Zamparini ponovo je podigao veliku prašinu izjavom da je Gianni Infantino, novi predsjednik Međunarodne nogometne federacije, kupio glasove i na taj način pobijedio ostale kandidate.
Infantino je u uvodnom obraćanju obećao da će FIFA-i vratiti načeti ugled. Njegov izbor su  pozdravili brojni nogometni funkcioneri i  nogometaši, ali u to nije uvjeren Zamparini, koji smatra da izborni proces nije bio transparentan.

- Ako je izabran, izabran je samo zato što je kupio više glasova nego Šeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa - izjavio je prvi čovjek Palerma za  web stranicu www.mediagol.it.

Infantino je u petak na izbornom kongresu u Zürichu među pet kandidata izabran za nasljednika Seppa Blattera.  U  drugom krugu je dobio 115 glasova, a bahreinski  šeik 88.

Zamparini, koji je poznat kao čovjek bez dlake na jeziku, kazao je  da  unaprijed zna da će njegovi komentari podići puno prašine i da pozdravlja sve moguće sankcije. 

- Nadam se da ću biti suspendovan zbog ovih riječi.  Za mene bi to bila čast - kazao je Zamparini.
(Fena) 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.